#64 - CAD-teknik och så mycket mer..

2008-09-12, 13:54:06 / Kategori:
Sitter i skolan just nu och har precis börjat på CAD-teknik kursen som jag har 2 dagar i veckan. Har haft fotografering idag och de va ett bra vel runt de hela, vissa trodde det var en tid medans vissa sa att det var en annan tid. Fotografen har vi haft i 3 år nu och han har på nåt konstigt sätt lärt sig vilka vi är, iallfall våran klass. Det är konstigt i och med att vi bara ser honom 1 gång om året, och så många år har vi faktiskt inte haft honom som fotograf.

CAD-teknik......*pust* är alldeles för trött för sånt just nu. Igår hade vi frilufsdag och jag gick 1 mil runt sisjön och oxsjön. Det var inte trevligt måste jag säga, hade ont i hela kroppen imorse när jag vaknade. Somnade direkt när jag kom hem från skogen runt 2 tiden och jag vaknade inte förräns klockan slog halv 9. Gick upp och tjock som jag då va så började jag laga en äppel-smulpaj som blev jätte god!! (Med vaniljsås) Först tänkte jag faktiskt göra en sockerkaka men efter många och & men så blev det smulpaj, (som är min favorit paj) fast jag föredrar faktiskt min omtalade BLÅBÄRSPAJ!!

Nu ska jag berätta lite om vad vi gjort hittils på CAD-kursen. Vi har haft 6 lektioner allt som allt hittils, och på dom 6 lektionerna (2½ timmar per lektion) Har vi faktiskt gjort ett varsitt hus, eller syftet var egentligen att det skulle bli en sommarstuga, men envis som jag är vlle jag göra ett hus! Så ett hus blidde det och det blev faktiskt väldigt fint :) Fast jag är inte helt färdig än med inredningen, men nu ska jag visa ett litet smakprov på hur mitt hus (sommarstuga) blev. Ha förståelse att det är mitt första projekt nånsin på CAD-teknik.


så ser mitt hus ut i 3D.

Nedanför ser ni hur det ser ut i grund och botten (ritningarna) På det sättet gör jag mitt hus och bygger allting, ställer in storlek osv osv osv osv. Sedan kan man välja att få se på hur det ser ut "i verkligheten" genom att trycka på en knapp, då blir det som bilden ovan.






Nu har jag visat lite av det jag sitter och jobbar med för tillfället. Och det allra bästa med detta är att det ger mig meritpoäng, vilket är bra till när jag ska söka in till högskolan nästa år :)


Igår efter att jag ätit min jätte goda äppelpaj så satte jag mig och tittade på Arkiv-X filmen som kommit nyligen på bio med mamsen. Den måste jag säga var HUR bra som helst, riktigt värd att se på. Efter jag sett klart den så gick jag till mitt rum och tittade på en till film som heter "Stuck" den var också bra, fast väldigt konstig. Man kunde inte slita sig från skärmen samtidigt som man bara ville slå datorn i väggen!! Vissa filmer skapar irritation och det gjorde denna. Men slutet ägde och den tillfredsställde alla mina behov.

Tittade även på ett avsnitt av "Vem kan slå Filip och Fredrik" som jag blev en aning nyfiken på att se, men ångrade mig efter bara några minuter som jag slått på avsnittet. Ett program som går ut på vadå? INGENTING om jag får säga det själv. Patetiskt, irriterande och så meningslöst program, att man får leta efter sämre. Vart är svensk tv påväg?? Filip och Fredrik, SLÄNG ER I VÄGGEN!!! Allvarligt talat killar, har ni inte fått nog med publicitet i svensk tv? Är de så illa på erat uppmärksamhets-beroende, att det allra bästa ni har att komma med är "Vem kan slå Filip och Fredrik"? Börja med välgörenhet om det nu är så illa. Programmet ligger i min lista på sämsta tv-program, sneppet under "Sanningens Ögonblick" som är minst lika skrattretande som "Vem kan slå Filip och Fredrik".


Fick mitt busskort idag så jag kan ta mig till och från skolan, har gått 1 månad utan det och fråga mig inte hur jag klarat mig. Vissa dagar har jag helt enkelt fått ta min mammas regionen-runt busskort. Dom andra dagarna då? Har jag tjuvåkt i nästan 1 månad verkligen? nej det är inte möjligt. Har jag betalat på bussen? hmm, det går ju inte att betala på bussen längre. Just det, by the way Västtrafik, ni kan slänga er i väggen lika mycket som Filip och Fredrik kan. Vad e det för dumheter? att inte kunna betala för sin kupong längre, utan att man ska behöva betala med sms-biljett.

För det första: Det är buuusenkelt att ändra datum och tid på "sms-biljetten" och visa upp det. Och på bussar, har knappast busschauffören någonsin tagit sig tid att ens titta på sms-biljetten, vilket jag personligen anser väldigt nonchalant då vissa faktiskt tar sig tid och pengar att smsa västtrafik för att få ett giltigt färdbevis och inte ens 2 sekunder tar chaufförerna för att titta på det. (på både gott och ont, dock)

För det andra: Skulle nu läget vara så att du varken har pengar på telefonen eller busskort, utan bara har en jävla massa pengar på dig (nu påstår vi att det är sent och ingenting är öppet så du kan heller inte gå in på närmaste pressbyrån och köpa dig ett busskort).

Då får du helt enkelt inte åka med bussen, eller så får du åka med om chauffören är snäll, men skulle du då ha oturen att en kontrollant skulle gå på bussen, då får du böter i vilket fall som helst.. Men vi har faktiskt rätt att åka buss om vi har pengar till att köpa våran biljett!! Personligen har jag ju nu både skol busskort och fritidskort, så för mig kvittar det mer eller mindre, men jag känner faktiskt medlidande för resenärer som drabbas av det.


Nej nu räcker det för min del, har ett hus att göra klart :)
ikväll ska det supas!!!
xoxooo, alexandra

#63 - Ipod, ipod, kära ipod...eller?

2008-09-10, 00:13:45 / Kategori:
Vita hörlurar lyser upp gråa regniga dagar i vårt kära Göteborg, vårt kära land. De dyker upp överallt. På spårvagnar, bussar, skolor... ja, i stort sätt vart man än vänder sig. De vita hörlurarna som tar oss till en bättre atmosfär, en ljuvlig atmosfär mins sagt, där vi själva avgör vilka känslor vi vill slå av eller på. De berömda vita hörlurarna som direktkopplar våra sinnen till dagens trendiga märke - Apple! Trend eller ej, alla äger en, en sån som de där vita hörlurarna sitter i. Det är våra kära Ipods...

Spelaren är känd världen över. Medan de sjunker något så otroligt i pris, svämmar marknaden över med nya Ipods, med fler funktioner, större minne osv osv.. Röda, blåa, svarta, vita...de finns i alla färger, med en mängd olika mönster likaså. Ett helt hav av Ipods att dyka i, så att du kan ha precis den som passar dig.

Någonting lustigt hände mig när jag skulle resa utomlands och jag satt på planet. Där satt jag och kände mig käck med min Ipod då jag hade lagt in filmer att kunna titta på, eftersom de inte visade några filmer på planet. Jag som lurade mig själv genom att tro på fullaste allvar att jag var genialisk! Innan jag skulle sätta igång min efterlängtade film, tänkte jag ta mig en kort bensträckare och gå genom planet, då jag såg (så nära som passageraren bakom mig) en Ipod. Tanken slog mig i det ögonblicket att det kanske trots allt är ganska många som gjorde samma sak, i alla fall en och annan. Så långt som ögat kunde nå, steg efter steg, mötte min blick en iPod, och för varje iPod en människa med blicken som fastklistrad på den relativt stora skärmen. En hypnos, ett beroende på hög nivå...

Jag gick tillbaka till min iPod och slog på en film. "Fördriv tiden på bästa sätt, bara vi landar snart så att jag kan få gå av det här iPod-infekterade planet!" - var den enda tanken som slog mig. Synen skrämde mig, och tanken skrämde mig ännu mer. Omringad av iPods, och en ångestkänsla som kröp sig genom kroppen, satt jag och fördrev tiden, film efter film... men tiden gick (som tur var) väldigt fort.

iPoden är bra, lite för bra i vissa tillfällen. Ett sätt för folk att kunna vara osociala på ett diskret och smidigt sätt. En anledning till att total-ignorera snubben som sitter bredvid dig på bussen. En anledning till att inte behöva ens slänga en blick åt den där tjejen, hon som du knappt känner men på ett sätt ändå känner dig tvingad att hälsa på och socialisera med. Ja en riktigt bra anledningen helt enkelt, in med hörlurarna i öronen och blunda, så undviker du varenda själ som du vill slippa prata med. Ett sätt att isolera omvärlden ifrån dig...

Så med pennan i handen avslutar jag min ipod-infekterade text, tar ut mina vita hörlurar ur öronen, och omfamnar min värld som jag inte varit del av enda sen jag slog på min iPod. Den världen som man rymmer ifrån med den där iPoden, den där världen som du kan slippa för en liten stund, bara du har din iPod..


tillbaka till verkligheten...


#62 - Stressproblem...problem!

2008-09-09, 23:52:52 / Kategori:

Nu va de ett bra tag sen, sist va min lille kusin från Spanien här på besök. Det va ett bra tag sen nu, har inte haft tid eller lust att skriva i min blogg på sista tiden så de har helt enkelt inte blivit av. Mestadels för att jag inte haft tid.

Skolan började för nästan 1 månad sen, vilket inte känns för fem öre. Känns som att skolan började för 2 veckor sen (om ens det). Iallafall, jag har nog fått det jobbigaste schemat för en gymnasieklass. 8 på morgonen till 17.10, de är allt jag har att säga om det, ni förstår nog själva hur jobbigt de är. Försöker hålla ut, vet inte hur bra det går men jag ska klara detta året och jag ska behålla mina betyg som just nu ser relativt bra ut.

Nu ligger jag här i min säng och har ägnat hela min dag åt att kolla på alla mina älskade serer som äntligen kommit tillbaka. Prison break - Gossip Girl - One Tree Hill . såå jävla braa!!! 2 avsnitt av vardera förutom Prison Break som det låg 3 st avsnitt och väntade på att få bli tittade på. Så mina kusiner kom hem till mig för att kolla hela kvällen med mig. Överraskade med chips och godis, men tjock som jag va hade jag redan ätit lite poccon så det blev inget större intag av chips eller godis heller för den delen. (Jag vet, de låter helt otroligt omöjligt osannolikt, men de är sant!!) Satte mig och tuggade på en halv gurka istället, med kira bredvid mig.

På fredag ska vi fotograferas i skolan, och jag ska inte missa den hur lite jag än bryr mig. För dum som jag är så missade jag tiden för att prova ut studentmössorna och beställa annat till studenten. Men det ordnar sig genom att bara fixa det på deras hemsida eller vad som helst.

Sitter och väntar dagligen på mitt körkortstillstånd som ska ramla ner i brevlådan vilken dag som helst nu i veckan. Det är allt jag vill ha just nu så jag kan sätta igång och få det överstrykat så fort som möjligt. 10-gångs paket ska jag köpa hos körskolan och köra privat med pappsen och mamsen. Fyller år om en månad så det kan vara god tid att börja övningsköra, jag är till och med alldeles för sen anser jag personligen.

Mitt liv går på helspänn just nu måste jag säga, bara stress och det är inte alltför trevligt. Spända muskler pga. stressen. Allting i skolan känns bara som för mycket. De är för mycket! Lektion efter lektion och ingen paus, jag tror jag blir galen!! Därför va de verkligen så underbart att spendera en hel dag hemma och bara slappna av idag framför mina absoluta favorit-serier. Och till er som gillar gossip girl men inte sätt avsnitten än, måste jag bara säga FAN vad grym denna säsongen kommer bli....cant wait til next tuesday!!!!

Har börjat läsa CAD-teknik som extra kurs detta året, och jag måste säga att det är riktigt kul när man väl förstår de. Väldigt komplicerat första gångerna, men när du väl lär dig det så är det väldigt roligt. Till er som inte vet vad de är kan jag förklara mig lite snabbt... du ritar hus, du designar hus, våningar, rum, trädgårdar....allting som går att designa (byggnader) kan du göra, och varenda liten detalj finns med i det du gör.
Just nu håller jag på med ett 1-våningshus, och jag måste säga att det håller på och blir riktigt fint! Är faktiskt stolt över mig själv om man får lov att vara de nu då =) Ähhh, nog med detta eviga skolpratet!

Mamsen överraskade mig faktiskt idag, när hon kom hem låg jag hemma och kollade på one tree hill, då hon kommer och knyter en bindel runt mina ögon så jag inte kunde se nåt. Sen trär hon på mig en jacka mot min vilja. När jag öppnade ögonen hade jag en riktigt snygg skinnjacka på mig, en svart sådan. Den hade hon åkt och köpt till mig på MQ idag :) den satt helt perfekt och va stekhet vill jag medge!! tack mamii *mwaaa*

Återkommer säkerligen imorgon om inte, så återkommer jag i veckan, har inte skrivit om min tunisien-resa med min kära vän Martina och min älskade mor, så det ska jag absolut skriva om nästa gång :) Känner att mitt blogg-sug har börjat krypa tillbaka på senaste. Nu ska jag vila mina stressade sinnen... Först ska jag för skojs skull skriva ner min svenska uppsats som jag skrev på lektionen igår. =)

god natt!!!!! xoooxoooo Alexandra