#115 - svininfluensan och jag lever

2009-09-02, 20:24:17 / Kategori:



Börjar äntligen bli frisk från mina 4 intensiva dagar smittad av den så kallade svininfluensan. Jag vill bara säga en sak till folk som går runt och skapar kaos i landet, taaa deee luuungt. Det är en helt vanlig influensa, bara det att den fått ett annat namn precis som jordbävningar och orkaner får olika namn. 

Jag fick viruset på Stena Line båten till Danmark som vi åkte me i lördags. Och detta var inte särskilt underligt me tanke på alla mynt man rör vid hela tiden, trots att jag var vääldigt noga med att varna alla mina vänner att tvätta sina händer så fick jag det av alla ändå. Det är bara så typiskt.



Dag 1. Jag började må lite dåligt lördag natt när vi gick av båten, men inget märkvärdigt me tanke på att jag hade vaknat med halsont samma morgon.

Dag 2. Söndagen hade jag ont i halsen och var lite hes, lite snuvig, inte heller någonting märkvärdigt. Spenderade hela dagen med pojkvännen, jocke, shvan och amina. Vi var hemma hos jocke och skrattade och sjöng hela kvällen när jag senare mot natten känner att jag börjar få ont i kroppen...muskelvärk. Och jag får alltid muskelvärk innan jag får feber. Men det hindrade inte mig från att fortsätta hoppa omkring och dansa och sjunga. Sen åkte jag hem och tog tempen - 37.9 C.

Dag 3. Vaknade upp ensam hemma, och ingen luft kom igenom mina lungor. Jag kunde inte andas, jag kokade i hela kroppen...då hade jag hög feber och var helt ensam hemma. Smsade min pojkvän "Jag mår skit och ingen är hemma älskling, snälla hjälp mig." Han kom på loppet av 10 minuter från jobbet och hämtade upp mig och tog mig till akuten. På vägen hämtade vi upp jocke och amina som ville följa me och hålla mig sällskap. Väl inne på akuten skickade de mig till infektionsmottagningen och där låg jag och hade ont i kroppen och huvudet. Jag hostade och var trång i luftvägarna. Jag mådde inte bra alls.. Doktorn konstaterade där att jag högst sannolikt blivit smittad av svininfluensan.

Jag åkte hem med jocke och amina och tittade på film - dom låg på golvet på en madrass, jag låg i min säng. Där sköt febern upp i taket och några timmar senare hade jag 38.6 graders feber. Febernedsättande fick jag i mig av mamma och några minuter senare mådde jag perfekt! Febern var borta och jag var uppe o gick igen. Jag spenderade hela kvällen med min pojkvän, vi tittade på fotboll och lite så me familjen sen åkte han hem och jag somnade.

Under natten väckte mamma mig och bad mig ta tempen, då var min feber uppe i 40 grader. Jag sov vidare.

Dag 4. Febern var på 37.5 i stort sett hela dagen. Men jag mådde bra.

Dag 5. Idag har jag som högst haft 37.5 och det var bara under någon timme. I övrigt har jag mått väldigt bra idag förutom att jag fortfarande hostar hemskt mycket, men annars är allting prima!


Däremot har jag dåliga nyheter...självklart ska min älskade pojkvän bli smittad...Vi som va så noga me att INTE bli sjuka i Ayia Napa me alcogel och 100% bra hygien, så får jag den på STENA LINE av alla ställen..och värst av allt - jag smittar min pojkvän.



Så alla ni som går runt och är hysteriska - RELAX! Det är inte hela världen...


Katja

Men om det är som vanligt fast man har svininfluensa, måste man ändå åka till sjukhuset och kolla det ?



2009-09-02, 21:02:14 URL: http://awesomebitch.blogg.se/

Daniel

Krya på dig! =)



2009-09-02, 21:30:06 URL: http://danielkl.se

sophie

hej, tänkte bara höra, när du var på sjukhuset, tog dom test och såg i ditt blod att du hade virus/influensa eller gjorde dom nå speciellt för att se just "svininfluensan" för jag var oxå till doktorn och såg att jag hade influensa och det kunde vara svininfluensan eller inte, dom såg just inte vilken =) kram



2009-09-02, 21:53:13 URL: http://sophiegranqvist.blogg.se/

sofia

Oj oj !

Men i dessies blogg ( www.desireenilsson.blogg.se )

i 1 kommentar om skola nånting sånt så står de att du kasta tårta på dessie ... Är de sant ?



2009-09-02, 21:56:13 URL: http://sofianguyens.blogg.se/

ada

fin blogg :) haft en bra dag?



2009-09-02, 22:07:05 URL: http://adada.blogg.se/

Karina Rodriguez :)

åh vasd läskigt, min kompis har fått svin influensan!



föresten spana in min blogg också =)



2009-09-02, 22:14:52 URL: http://pulenta.blogg.se/

Karina Rodriguez :)

åh vasd läskigt, min kompis har fått svin influensan!



föresten spana in min blogg också =)



2009-09-02, 22:14:53 URL: http://pulenta.blogg.se/

- H*

- HAHAHAHA



2009-09-02, 22:15:33 URL: http://finest.se/hodamerei

Amir Akrouti

sv: inget illa menat... men har du sett hur du ser ut?



2009-09-02, 22:45:07 URL: http://gaybloggen.com

sophie

ja precis, hade du som tyck över bröstet eller nå sånt, jag börjar bli bättre nu men har en såån elak hosta så man får träningsvärk i bröst och lungor :) inte kul.. ja men hur gör man då, ska man ta vaccinet iaf eller hur ska du göra ? =)



2009-09-02, 22:56:17 URL: http://sophiegranqvist.blogg.se/

paulina

Shit läskigt.

Jag har varit sjuk i typ 2/3 dagar nu. Har varit skit rädd att det har varit svininfluensan. Men tror nog inte att det är de, för har inte haft hög feber.

Bara ont i hela kroppen och halsen och hosta och massa skit, men tror bara det är en vanlig influensa. buhuu hoppas på det iaf =)



2009-09-03, 00:23:14 URL: http://blondeambitions.blogg.se/

HANNAH

SKOJAR DU!? Är du helt hundra att det är just svininfluensan? vad säger läkarna?



2009-09-03, 09:47:57 URL: http://hannahborg.blogg.se/

molly

Jag är skitnojjig för svininfluensan... och alla får ju inte en sån "lätt" släng av den som du fick heller :/ men tur att du blev frisk iaf!



2009-09-03, 19:37:58 URL: http://mollycrimson.devote.se



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?